Обробні дошки присутні на кухні кожної сучасної господині. Але далеко не всі знають про те, скільки їх повинно бути. Якщо ви хочете придбати нову дошку, це можна зробити в нашому інтернет-магазині, який також пропонує кухонні ножі.
Відповідно до санітарно-гігієнічними нормами різати на одній і тій же поверхні м'ясні та рибні продукти, а також овочі і фрукти, забороняється. Тому кожній господині бажано мати у себе на кухні обробні дошки для:
Необхідність такої кількості дощок пояснюється різними факторами. Найбільш важливим серед них є те, що в сирому м'ясі та рибі знаходиться багато бактерій. Після термічної обробки вони знищуються, тому готові страви з м'яса і риби ніякої небезпеки не представляють, але при оброблення цих продуктів шкідливі мікроорганізми залишаються на поверхні дошки і вбираються в неї. Їх не можна видалити навіть за допомогою побутової хімії. Тому виходить, що всі інші продукти, які ви будете обробляти на цій дошці, заразиться шкідливими бактеріями. І якщо ви будете вживати їх без кулінарної обробки, це загрожує отруєнням.
Крім того, дерев'яні обробні дошки вбирають запахи і надовго їх зберігають. Тому якщо ви спочатку наріжете цибулю, а потім захочете на тій же самій дошці розділити апельсин на часточки, не дивуйтеся, що цей фрукт придбає не дуже приємний аромат.
Якщо вам здається зайвим мати в господарстві відразу п'ять дощок, можна обмежитися і двома. На одній з них ви будете обробляти м'ясо, рибу і птицю, а на другий - різати всі інші продукти. Якщо ж ви твердо вирішили користуватися тільки однією дошкою, потрібно дотримуватися черговість нарізки інгредієнтів для того чи іншого блюда: спочатку - овочі або фрукти, хліб, а потім - риба і м'ясо. Продукти, які мають сильний запах, потрібно нарізати в останню чергу.
Замовити дзвінок