WhatsApp Відповімо
швидко
Обране 0 грн WhatsApp Відповімо
швидко

Блог

Фільтр
Публікації
Тими
Популярні теги
Всі Публікації
  • статті
  • Огляди
Всі теми
  • Советами покупців
  • О товаре

Скільки обробних дощок має бути на кухні?

Скільки обробних дощок має бути на кухні?

Обробні дошки присутні на кухні кожної сучасної господині. Але далеко не всі знають про те, скільки їх повинно бути. Якщо ви хочете придбати нову дошку, це можна зробити в нашому інтернет-магазині, який також пропонує кухонні ножі.


Як визначити оптимальну кількість дощок

Відповідно до санітарно-гігієнічними нормами різати на одній і тій же поверхні м'ясні та рибні продукти, а також овочі і фрукти, забороняється. Тому кожній господині бажано мати у себе на кухні обробні дошки для:


  • Сирого м'яса.
  • Хліба і випічки.
  • Фруктів і овочів.
  • Ковбасних виробів.
  • Риби.

  • Необхідність такої кількості дощок пояснюється різними факторами. Найбільш важливим серед них є те, що в сирому м'ясі та рибі знаходиться багато бактерій. Після термічної обробки вони знищуються, тому готові страви з м'яса і риби ніякої небезпеки не представляють, але при оброблення цих продуктів шкідливі мікроорганізми залишаються на поверхні дошки і вбираються в неї. Їх не можна видалити навіть за допомогою побутової хімії. Тому виходить, що всі інші продукти, які ви будете обробляти на цій дошці, заразиться шкідливими бактеріями. І якщо ви будете вживати їх без кулінарної обробки, це загрожує отруєнням.


    Крім того, дерев'яні обробні дошки вбирають запахи і надовго їх зберігають. Тому якщо ви спочатку наріжете цибулю, а потім захочете на тій же самій дошці розділити апельсин на часточки, не дивуйтеся, що цей фрукт придбає не дуже приємний аромат.


    Якщо вам здається зайвим мати в господарстві відразу п'ять дощок, можна обмежитися і двома. На одній з них ви будете обробляти м'ясо, рибу і птицю, а на другий - різати всі інші продукти. Якщо ж ви твердо вирішили користуватися тільки однією дошкою, потрібно дотримуватися черговість нарізки інгредієнтів для того чи іншого блюда: спочатку - овочі або фрукти, хліб, а потім - риба і м'ясо. Продукти, які мають сильний запах, потрібно нарізати в останню чергу.

    Systemate | 04 августа 2020
    0 0
    Коментарі0
    Щоб залишити коментар необхідно авторизуватися

    Заявка успішно відправлено

    Замовити дзвінок

    Ваше ім'я обов'язково для заповнення
    Контактний телефон обов'язково для заповнення

    Авторизація

    Ваш телефон або e-mail обов'язково для заповнення
    Пароль обов'язково для заповнення Забули пароль?
    Якщо у вас немає облікового запису зареєструйтеся
    Інтернет-магазин Fissman.ua
    Украина
    Київ
    Бориспільська 9
    0 (800) 212 252
    info@fissman.com.ua
    FISSMAN
    Fissman

    Fissman

    Fissman

    ОШИБКА: Не задан URL картинки (заполните свойство Ссылка на картинку или Ссылка на миниатюру)

    ,