Ваше місто: Выберите город Українська Русский
Фільтр
Популярні теги
Всі Публікації
Всі теми
Написати статтю

Купити казан і не помилитися. Як?

Купити казан і не помилитися. Як?

Спекотне літо - час, коли ми багато готуємо на природі. Крім традиційних шашликів, міцне місце в рейтингу улюблених страв займають плов, шурпа, вуха і багато інших рецепти, які найсмачніше виходять в казані. Поширена справедлива думка, що справжній плов можна приготувати тільки в казані на вогнищі. Завдяки своїй унікальній формі, казан робить страви ароматними, поживними і нескінченно смачними. До речі, Ви знали, що казан буває і «домашнім»?


Традиційно казан має форму півсфери без плоского дна зі зручною ручкою. За ручку він підвішується над багаттям, добре розжарюється і утримує температуру. Завдяки цьому, всі інгредієнти обсмажуються швидко і рівномірно, зберігають свої корисні властивості і аромат. Така форма казана ідеально підходить для готування на природі, коли у нас є відкритий вогонь або вогнище. Для домашнього використання є казани з плоским дном. У таких можна готувати вдома, наприклад, в погану погоду і при цьому зберегти всі переваги хорошого казана. Блюдо буде нудитися, інгредієнти обміняються ароматами, створиться єдина симфонія смаку. Казан з плоским дном легко поставити на стіл, йому не потрібна спеціальна підставка. Серія EMMA в FISSMAN пропонує саме такий варіант. Відмінна альтернатива півсфері.


Розмір казана теж буває різним. Якщо Ви вибираєте казан для сім'ї, то підійде варіант на 3-5 літрів. Такий невеликий казан зручніше зберігати, можна користуватися ним не тільки на природі, але і в квартирі. Для заміського будинку, великих компаній або свята підійде варіант на 12 літрів. Це вже великий місткий казан, який ситно нагодувати всіх гостей. Невеликий секрет вибору: розраховувати розмір казана необхідно за принципом 1 літр на 1 людину. Тоді Ви точно не помилитеся, і смачного плову вистачить на всіх.


Звичайно, найкращий матеріал для казана - це чавун. Чавун відмінно проводить тепло, не боїться високих температур і вогню, створює своє власне антипригарне покриття під час смаження. Однак чавунний казан, безумовно, матиме досить велику вагу. Альтернатива чавуну - більш легкий алюміній. Саме такі варіанти використовуються для походів. При виборі алюмінієвого казана зверніть увагу на те, що він вимогливий до температурного режиму, при високих температурах їжа в ньому може пригоріти. Не варто довго зберігати готові страви в алюмінії - вони можуть окислюватися. Якщо враховувати всі ці фактори, для походів або риболовлі алюмінієвий казан відмінно підійде, хоч він і більш примхливий. Часто виробники пропонують нам казани зі сталі. Але потрібно розуміти властивості сталевих казанів. Сталь створена для гасіння, тому сталевий казан вже не зовсім казан, швидше за сковорода полусферной форми, домогтися необхідної прожарювання і аромату в ньому майже неможливо. Основний вибір лежить між чавуном і алюмінієм в залежності від мети покупки казана.


Казан - незамінний супутник на дачі, на риболовлі, у поході, на всіх видах літнього відпочинку. Нагодувати друзів ароматним блюдом, приготувати тільки що спійману рибу на вогнищі. А може, зустріти захід на березі річки біля багаття з ароматним пловом і піти ночувати в намет з видом на зірки? Вибирати Вам!


Приємного відпочинку.

Fissman Fissman | 06 декабря 2021
Комментарии0
Щоб залишити коментар необхідно авторизувати

Заказать звонок

Ваше имя обязательно для заполнения
Контактный телефон обязательно для заполнения

Авторизация

Ваш телефон или e-mail обязательно для заполнения
Пароль обязательно для заполнения Забыли пароль?
Если у вас нет учётной записи зарегистрируйтесь