Ваш город: Выберите город Українська Русский
Замовити дзвінок

Який термос краще тримає температуру

Фільтр
Популярні теги
Всі Публікації
Всі теми
Написати статтю

Який термос краще тримає температуру

Купити термос – гарна ідея, незалежно від сезону за вікном. Взимку в нього наливають напої, що зігрівають, влітку – освіжаючі. Конструкція розрахована не лише на утримання тепла, а й збереження холоду. Гаряче в термосі довго не охолоджуються, холодне не нагрівається. Від чого залежить теплоізоляція? Як перевірити термос у домашніх умовах? Який термос добре тримає температуру? Читайте у статті.

Зміст:
  • 1. Що таке.

  • 2. Пристрій.

  • 3. Різновиди:
  • 3.1. За вмістом.
  • 3.2. За конструкцією.
  • 3.3. За дизайном.

  • 4. Матеріали.

  • 5. Порівняння різних колб:
  • 5.1. Нержавіюча сталь.
  • 5.2. Скло.

  • 6. Що впливає на теплозбереження.

  • 7. Як вибрати найкращий термос:
  • 7.1. Корпус.
  • 7.2. Ковба.
  • 7.3. Вакуум.
  • 7.4. Шийка.
  • 7.5. Кришка.
  • 7.6. Об `єм.

  • 8. Як перевірити.

  • 9. Продукція FISSMAN.

  • 10. ТОП моделей бренду.

  • 11. Відгуки покупців.

Що це таке

Термос - компактний посуд для пересування, а також обмеженого за часом зберігання напоїв та їжі. Може використовуватися для заварювання чаю та для приготування молочних каш. Має теплоізоляційні властивості. Підтримує температуру вмісту незмінною протягом 6-12 годин завдяки вакуумній конструкції. Технологія розроблена у 1892 році шотландським хіміком і фізиком Джеймсом Дьюаром. У 1904 році винахід перетворили на комерційний продукт – посуд з подвійними стінками та вакуумом між ними.

Пристрій

Колба для термосу є основою всієї конструкції. Це внутрішній елемент, куди наливають напій чи помістити їжу. Об'єм колби вказаний, як загальний обсяг виробу. Побачити колбу можна, відкрутивши кришку і зазирнувши всередину порожнього термосу.

Корпус термосу - зовнішня частина ємності, але не просто декоративний елемент. Він захищає колбу від пошкоджень. Між корпусом та колбою є простір. Повітря звідти відкачано. Вакуум надає посуду теплоізоляційні властивості.

Пробка для термосу – легка, часто пластмасова частина, яку ставлять у шийку. Вона утримує всередині пари від напою чи їжі, не дозволяє нагріватися. Іноді пробку оснащують зручним гвинтовим різьбленням, щоб вона закручувалась, а не бовталася. У ряді моделей пробка поєднана з кришкою.

Кришка для термоса – знімний елемент, який кріплять на зовнішню частину шийки. Не дає вмісту проливатися. Не пропускає запахи. Сприяє підтримці початкової температури всередині.

Термос із ручкою – стандарт, якщо йдеться про виріб об'ємом від 1000 мл. Утримувач може бути пластиковим, тканинним чи шкіряним. Він необхідний для того, щоб з комфортом наливати рідину у склянку. У маленьких моделях, як правило, немає.

Термос із кухлем – найкращий варіант для піших походів та активного відпочинку на природі. Ще на заводі ємність комплектують знімною чашею, яка замінює кришку. Користуватися зручно, адже у кружки плоске дно та комфортний утримувач.

Чохол для термоса – аксесуар більше для краси, але іноді дуже корисний. М'яка тканина має яскравий дизайн. Вона прикрашає монохромний корпус, робить його цікавішим. Якщо на чохлі передбачено текстильний ремінь, ємність можна повісити на плече.

Різновиди

Який термос вам потрібен, залежить від завдань, для яких ви його купуєте. Зовнішній вигляд та особливості конструкції безпосередньо визначають тип ємності.

За вмістом:

Термос для напоїв відносять до категорії "вузькі термоси". Витягнута судина підходить для чаю, кави, какао, ягідного морсу, глінтвейну, для трав’яних настоянок, у тому числі лікарських. Діаметр зручний, для охоплення ємності долонею. Це класика, з якої розпочалася історія вакуумних судин із подвійними стінками.



Термос для їжі влаштований інакше. Це широкий термос. Головна відмітна деталь – об'ємна шийка, крізь яку всередині зручно помістити готові страви. Як правило, ємності виглядають масивнішими, але у висоту меншими. У таких беруть обід в офіс чи в поїздки. З ними ходять у гори і влаштовують ночівлі просто неба.

За конструкцією:

Термос класичний створений насамперед для короткочасного зберігання та переміщення гарячих чи холодних рідин. Колба та корпус мають форму циліндра. Дно плоске, стійке. Кришка та пробка знімні. Дорогою такий термос фактично замінює чайник. Служить до загального користування. Об'єм 1-5 л.

Термокухоль – ємність для індивідуальної експлуатації. Це аналог звичайної чашки, що має конструкцію закритого типу. Завдяки цьому температура напою взимку та влітку зберігається незмінною протягом кількох годин. Об'єм 300-500 мл.

Термоглечик – щось середнє між класичним термосом та домашнім заварником. У нього затишні обриси звичайного глечика, проте вакуумний пристрій. Дно стійке, кришка знімна, ручка із зручним захопленням, дизайн – під столовий посуд, є носик для розливу напою по чашках. Дачний варіант. Об'єм 1-2 л.

За дизайном:

Термос універсальний виглядає стримано. Підходить як корисне придбання для дому або ж як подарунок. Одержувач може бути будь-якої статі, а привід не прив'язаний до тематичних свят. Корпус у базових кольорах: білий, чорний, сірий, зелений, бежевий, коричневий, синій, металевий і т.д.

Чоловічий термос впізнаєте з першого погляду. Найкраще йому підходить визначення “брутальний”. Ємність має яскраво виражений чоловічий декор. Малюнок мілітарі або колір хакі, наприклад. Відсутні зайві деталі та колірні акценти. Виріб практичний та сучасний. Гарний подарунок на 14 жовтня чи Новий рік.



Жіночий термос, навпаки, має яскравий, бешкетний дизайн. Допустимі сміливі кольори – рожевий, помаранчевий, бірюзовий, салатовий, жовтий. Доречні квіткові та рослинні принти. Знайдеться місце лаковому покриттю, золотистому чи сріблястому напиленню. Відмінний презент на 8 березня або День народження.

Дитячий термос трохи менший за обсягом, всього 200-300 мл. Корпус часто імітує тварин, яких люблять діти. Медвежат, зайчат, лисят. Зображення звірів та мультгероїв також можуть наносити на зовнішню поверхню. Для зручності кришку можуть з'єднати з корпусом м'якою силіконовою вставкою, щоб не падала.

Матеріали

Найкращі термоси – легкі, міцні, довговічні та безпечні. Для їх виготовлення використовують лише гіпоалергенні матеріали. Причому як всередині, так і зовні. Адже колба контактує безпосередньо з напоєм чи їжею, корпус стикається з руками. Серед харчових компонентів популярні лише чотири.

Матеріал

Властивості виробу

Метал Використовують для виготовлення корпусу та колби. Найнадійніша і механічно міцна вакуумна посудина, виготовлена з нержавіючої сталі. На заводах використовують харчові сплави. Наприклад, сталь марки 18/10. У ній 18% хрому та 10% нікелю. Термос металевий міцний, не боїться падінь, сколів, подряпин. Сировина на 100% натуральна, не містить важких компонентів. Нержавіюча сталь – найкращий варіант для тривалих походів та активного відпочинку.
Скло Використовують для виготовлення колби. Гігієнічний матеріал, у якому готують навіть дитяче харчування. Має високі теплоізоляційні властивості. На відміну від сталі, колбу видмухують, а не зварюють. Термос скляна колба однаково добре тримає тепло та холод. Не боїться окропу. Витримує експлуатацію за негативних температур. Порівняно зі сталлю більш тендітний.
Пластик Пластиковий термос – найбільш бюджетний та доступний варіант. З пластмаси роблять ручки та корпус. Легкий, різнокольоровий, із принтами. Харчовий пластик не шкідливий. У ньому немає токсичних речовин, він не фарбує руки, відмивається вручну. Не пахне. Пластик досить міцний, але від серйозних навантажень типу падінь з висоти, його потрібно берегти. На прогулянці ви оціните малу вагу.
Силікон Силікон для термоса застосовують у декоративних цілях. Гнучкий полімер має приємну на дотик поверхню. Вона не ковзає від літньої вологості, не дубіє на зимовому морозі. Силікон легко набуває будь-якого кольору. Згодом відтінок не тьмяніє. Матеріал стійкий на розрив та розтяг. Часто з нього роблять ремінці та ручки. У деяких ємностях популярні силіконові накладки на корпус.


Порівняння різних колб

Колба – внутрішній елемент, від якого залежить тривалість збереження температури напою чи їжі. Вище ми дізналися, що роблять її із двох компонентів. Виникає питання: який термос кращий? Експерти запевняють: для різних ситуацій потрібні ємності із різними колбами. Порівняльні характеристики наведені у таблиці.

Матеріал Загальні властивості Особливості
Нержавіюча сталь - не вбирає аромати напоїв/їжі;
- не фарбується;
- не впливає смак вмісту;
- гігієнічний матеріал;
- не схильний до накопичення бактерій, утворення грибка.
Термос із металевою колбою:
- механічно міцний;
- можна мити в посудомийній машині;
- не боїться падінь, не б'ється;
- підходить для активного відпочинку, полювання, риболовлі, кемпінгу, походів.
Скло Термос зі скляною колбою:
- легко відмивається вручну;
- вимагає дбайливого ставлення, тендітний;
- має низьку теплопровідність, добре тримає температуру;
- підходить для використання вдома, на дачі, на прогулянках.

Що впливає на теплозбереження

Придбати термос для чаю, але не оцінити його. Це можливо, якщо не врахувати низку специфічних факторів, що впливають на утримання тепла. Мова не тільки про матеріал колби.

1. Наповненість. Якщо в літровий термос налити 500 мл окропу, рідина охолоне швидше. Теплообмін повітря відбувається інакше. Ось чому важливо купити ємність відповідного об'єму. Купуючи "зайві" мілілітри, ви скорочуєте заявлений час збереження температури.

2. Тепловтрати. Вони залежать від якості швів та експлуатації термоса. Часте відкривання підвищує теплообмін між вмістом та навколишнім середовищем. Це швидше вирівнює температуру. Виріб низької якості, кволий, з не щільною кришкою, теж остигає в прискореному темпі.

3. Матеріал корпусу. Нержавіюча сталь тримає температуру довше, ніж пластик. Напій або їжа всередині сталевого корпусу не остигають до 12 годин. У той час, як термокухоль із пластику зберігає тепло не більше 4-6 годин.

Як вибрати термос

Вирушаючи до магазину, кожен хоче купити хороший термос. Виріб має бути не просто гарним. Оптимальна ціна – не найважливіший показник. Місткість повинна відповідати вашим особистим потребам.

Корпус має бути, перш за все, міцним. Для походу в гори, активного морського відпочинку, кемпінгу, катання лісом на конях і сафарі підійде термос з нержавіючої сталі. Він не розіб'ється, не трісне, не підведе на крутих поворотах. Для неспішних прогулянок парком, тихою рибалкою на березі річки або дачних вихідних беріть харчовий термос із пластику.



Колба може бути зі скла або нержавіючої сталі. Скляний варіант видувають, у ньому немає зварних швів. Тепловтрати мінімізовані. До того ж, скло слабо пропускає тепло, тому збереже температуру значно довше. Але скляний термос вимагає дбайливого відношення. Це ємність для дому та дачі. Нержавіючий термос міцніший. Його сміливо можна брати на природу.

Міжстінковий простір у добротному термосі є вакуумом. Тут немає повітря, що уповільнює процес теплообміну. Температура вмісту залишається незмінною протягом 6-12 годин.

Шийка може бути вузькою або широкою. Перший призначений для напоїв. Другий – це термос для супу, картопляного пюре, котлет, спагетті, м'ясної підливи та будь-яких інших ситних страв. Іншими словами, для їжі.

Кришка має щільно прилягати, але легко зніматися. Ця вимога є актуальною, навіть якщо ви використовуєте термос для води. Кришка повинна накручуватися або з невеликим зусиллям закриватись, інакше втратите її.

Об'єм підбирайте під себе. Для людини вистачить 500-600 мл. Для двох краще термос 1000 мл. На цілу сім'ю купуйте великий термос на 3-5 літрів.

Як перевірити термос на працездатність

1. Після покупки обдайте внутрішню поверхню (колбу) окропом. Промийте корпус за допомогою поролонової губки та гелю. Усі частини насухо витріть.

2. Наповніть ємність окропом. Щільно закрийте. Залишіть на кілька годин.

3. Доторкніться до зовнішньої поверхні. Якщо вона тепла/гаряча, то термос пропускає тепло. Якщо ні, виріб придатний для роботи. Переконайтеся, що ви перевірили температуру вмісту.

Продукція FISSMAN

Яскраві та стильні термоси стали невід'ємною частиною життя покупців бренду. Компанія регулярно оновлює колекцію виробів, пропонуючи нові кольори та дизайн. Герметичність, безпечні компоненти, гігієнічність, тривалий термін служби перетворили продукцію FISSMAN на справжній хіт. Її із задоволенням купують для себе, а також у подарунок. Серед асортименту є термоси із колбою з нержавіючої сталі, а також термоси зі скляною колбою. Корпус виконаний із металу або високоякісного поліпропілену. Найкращі термоси для чаю, кави та інших напоїв від FISSMAN ви знайдете в таблиці.


ТОП моделей бренду

Модель Опис
Термос із термодатчиком 390 мл - колір бежевий;
- вага 315 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- термос із ситечком;
- термос Київ;
Термос із термодатчиком 390 мл - колір сіро-блакитний;
- вага 315 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- термос Одеса.
Термос с термодатчиком 390 мл - колір чорний;
- вага 315 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- маленький термос.
Термос із широким горлом 620 мл - колір ліловий;
- вага 527 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 8 годин;
- термос для їжі з широким горлом.
Термос 1,5 літра - колір золотий;
- вага 900 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- є ручка для перенесення
Термос нержавіюча сталь 600 мл - колір зелений;
- вага 445 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- є ремінець для перенесення.
Термос сталь 600 мл - колір помаранчевий;
- вага 445 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- є ремінець для перенесення.
Термос 2 літри - колір синій;
- вага 1,08 кг;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- Є ручка для перенесення.
Термокухоль 300 мл дитячий - колір жовтий;
- вага 300 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 6 годин.
Термос 500 мл - колір мілітарі;
- вага 346 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 6 годин;
- термос 0,5 л.
Вакуумний термос 380 мл - колір рожевий;
- вага 296 г;
- колба з нержавіючої сталі;
- тримає температуру до 12 годин;
- є кріплення для перенесення;
- термос недорого.





Термос: відгуки покупців

«Чудовий. Користуюся давно, подарував батькові, купив такий самий новий. Рекомендую».

«Зручний, тримає сміливо весь день на холоді гарячий чай чи каву. Загалом зі своєю функцією справляється».

«Дуже зручний та красивий, особливо вразив його розмір. Я ним користуюся вже тижнів 2-3 і досі задоволений, тож усім рекомендую».

"Зручно, гарний дизайн, компактний, швидка доставка".

«Сподобався, зручний і привабливий, ціна теж прийнятна, по кишені не б'є. Донька задоволена».

«Дійсно довго тримає тепло. У мене вже три види від Fissman. Жодних «збоїв» протягом півроку. Особливо гарна «морква».

«Надійний, не протікає, кришка щільна. Завдяки подвійним стінкам довго зберігає тепло. Легко миється, комфортно в чашку наливати, легкий, зручна ручка, задоволений».

Ознайомитись з повним асортиментом термосів FISSMAN можна в інтернет-магазині
Fissman Ivan | 28 марта 2023
Комментарии0
Щоб залишити коментар необхідно авторизувати

Замовити дзвінок

Ваше ім'я є обов'язковим для заповнення
Контактний телефон є обов'язковим для заповнення

Авторизація

Ваш телефон або e-mail обов'язково для заповнення
Пароль обов'язково для заповнення Забули пароль?
Якщо у вас немає облікового запису зареєструйтесь