Ваш город: Выберите город Українська Русский
Замовити дзвінок

Основні властивості харчового силікону

Фільтр
Популярні теги
Всі Публікації
Всі теми
Написати статтю

Основні властивості харчового силікону

Основні властивості харчового силікону

Харчовий силікон: основні властивості

У виробництві посуду харчовий силікон використовується дуже широко, але у деяких досі викликає сумніви та питання - чи дійсно він безпечний при нагріванні і яким властивостями володіє? Розберімось разом.

Основні властивості харчового силікону

Ключова властивість харчового силікону, яка повинна заспокоїти вас щодо його безпеки - в силу своєї природи він інертний. Що це означає на практиці? Те, що харчовий силікон не виділяє токсичних речовин і не вступає в хімічні реакції. Єдиний момент - вибирайте предмети з харчового силікону від перевірених виробників, які докладають до всіх виробів сертифікати відповідності. Так ви можете бути впевнені - при виробництві предмета був використаний саме харчовий силікон.



Наприклад, вироби з асортименту FISSMAN виробляються із 100% харчового силікону стандарту LFGB. Вимоги безпеки LFGB (Німеччина) є більш суворим, ніж випробування безпеки посуду і предметів, що контактують з продуктами, що проводяться в інших країнах. Тому результати тестування LFGB вважаються стандартами безпеки, загальними для країн ЄС та інших країн.

Безпека харчового силікону особливо важлива у виробах, призначених для зберігання готових продуктів або в дитячих виробах. Так, наприклад, силіконові прошарку в кришках або силіконові соски для пляшечок безпечні, т. п. Вони не виділяють ніяких сторонніх речовин.

Також харчовий силікон володіє дивовижною термостійкістю - саме тому його часто використовують для виготовлення предметів, які піддаються високим температурам при готуванні. Форми для запікання, лопатки, ручки для кришок або каструль, прихватки та підставки під гаряче - харчовий силікон тут дуже до речі. У зворотний бік це працює точно також - форми для заморозки можуть бути виготовлені з харчового силікону, адже низькі температури йому не шкодять.


Гнучкість і еластичність силікону, його здатність зберігати форму також дуже корисні на кухні. Навіть якщо згорнути силіконову форму або килимок для оброблення тіста і відправити їх на зберігання в найтісніше відділення шафи, вони відновлять свою первісну форму, коли ви дістанете їх.

Харчовий силікон володіє антипригарними властивостями, тому ви можете не дивуватися, якщо побачите його в складі верхнього шару покриття для сковороди - він допомагає готувати практично без олії, т. п. Продукти не прилипають до такого покриття при готуванні.


Fissman Fissman | 16 февраля 2021
Комментарии0
Щоб залишити коментар необхідно авторизувати

Замовити дзвінок

Ваше ім'я є обов'язковим для заповнення
Контактний телефон є обов'язковим для заповнення

Авторизація

Ваш телефон або e-mail обов'язково для заповнення
Пароль обов'язково для заповнення Забули пароль?
Якщо у вас немає облікового запису зареєструйтесь