Ваш город: Выберите город Українська Русский
Замовити дзвінок

Млин для спецій: як вибрати та користуватися

Фільтр
Популярні теги
Всі Публікації
Всі теми
Написати статтю

Млин для спецій: як вибрати та користуватися

Сіль та перець – далеко не всі приправи, якими користується господиня. Є ще коріандр, зіра, гвоздика, імбир, безліч трав. Смак та аромат – найкраще, що може надати прянощі страві. Але для цього вона має бути свіжою, подрібненою прямо перед приготуванням. Допомагає млин для спецій – маленький помічник на кухні та стильний аксесуар. У статті розповімо про матеріали, з яких виготовляють подрібнювачі. Допоможемо вибрати варіант для дому. Розкриваємо секрети догляду.

Зміст:

  • 1. Що це таке.
  • 2. Які їх види бувають.
    • 2.1. За терміном служби.
    • 2.2. За кількістю компонентів.
    • 2.3. За типом жорнів.
    • 2.4. За принципом роботи.
  • 3. Переваги.
  • 4. З чого роблять.
    • 4.1. Акрил.
    • 4.2. Бамбук.
    • 4.3. Дерево.
    • 4.4. Пластик.
    • 4.5. Скло.
  • 5. Як вибрати.
  • 6. Як користуватись.
  • 7. Як доглядати.
  • 8. Продукція FISSMAN.
  • 9. ТОП моделі бренду.
  • 10. Відгуки покупців.
Що це таке:

Купити млин для спецій означає придбати подрібнювач для прянощів і приправ з ручним чи автоматичним приводом. Він складається з кількох елементів. На колбу для заготовки накручується частина, всередині якої встановлені жорна. Один є нерухомим, інший обертається. Вони перемелюють велику сіль та приправи у дрібні частинки, які висипаються безпосередньо у страву. Зверху жорна закриті «шапкою», знімним елементом. Прилад компактний, потребує мінімум зусиль. Залишки прянощів можна зберігати всередині.

Які бувають види:

Найкращий млин для спецій стильно виглядає і відповідає вашим потребам. Одні люблять високі, місткі моделі, які можна подарувати. Інші віддають перевагу легким, мобільним екземплярам, які завжди під рукою. Усі подрібнювачі можна поділити на кілька великих категорій.

За терміном служби:

Млин для спецій одноразовий продається вже наповненим. Це скляна колба, всередині якої є суміш перців, рожева морська сіль, сушений часник або пряні трави. Таку можна придбати у продуктовому магазині. Конструкція нерозбірна. Коли інгредієнти закінчаться, доведеться міняти на новий.

Багаторазові млини для спецій – повна протилежність. Їх можна розібрати, щоби наповнити новою порцією спецій. Корпус виконують із міцного матеріалу, що не пропускає вологу та сторонні запахи.

За кількістю інгредієнтів:

Млин для одного компонента розрахований на конкретний наповнювач. Це можливо, що завгодно. Будь-якої миті інгредієнт можна замінити на інший. Конструкція надійна, інтуїтивно зрозуміла, слугує довго.

Млин для спецій 2 у 1 – свіже рішення для компактних кухонь. Якщо у вас небагато місця, сміливо вибирайте її. Покрутивши жорна в один бік, ви отримаєте дрібний помел солі. Покрутивши в іншу, отримаєте перець.

За типом жорнів:

Млин для спецій з металевими жорнами обладнаний різальним елементом із нержавіючої сталі. Матеріал стійкий до дії повітря та води. Не іржавіє, не темніє, довго не тупиться. Справляється із твердими спеціями типу перцю горошком.

Млин для спецій з керамічними жорнами на 100% безпечний. Всупереч поширеній думці, кераміка міцна, чудово тримає заточення, на «ура» подрібнює будь-які види спецій. А ще вона довговічна.

За принципом роботи:

Млин для спецій ручний приводиться в дію механічними рухами. Шапку з жорнами всередині потрібно покрутити навколо своєї осі. Це не потребує багато зусиль. Подрібнені приправи відразу насипають у страви.



Млин для спецій електричний - сучасний аналог з електроприводом. Стильний, лаконічний, майже безшумний. Достатньо натиснути на кнопку, щоб отримати якісний помел улюблених спецій. Потрібен акумулятор.

Переваги:

Коли приправи під рукою, це зручно. Не доведеться морочитись з пакетиками, які вічно промокають від води. Немає необхідності насипати ароматну суміш спочатку у долоню, а потім уже у страву. Подрібнювач полегшує рутину.

Використання млина для спецій має безліч інших плюсів:
  • яскравіше розкриває смак та аромат приправ;
  • подрібнює їх безпосередньо перед додаванням до страви;
  • зберігає природну користь та вітаміни;
  • дозволяє контролювати кількість спецій;
  • має містку колбу для заготовок;
  • приправи можна зберігати всередині;
  • в ємність не проникають сторонні запахи та волога;
  • має привабливий вигляд.
  • в ємність не проникають сторонні запахи та волога;
  • має привабливий вигляд.
З чого роблять:

Млин для спецій із жорнами – аксесуар не новий. Ви здивуєтеся, яка розмаїтість панує серед компонентів, із яких його роблять. Одні мають приголомшливу естетику. Інші практичні та служать довго. Отже, млини для спецій: який краще? Зупинимося на потрібних матеріалах. У кожного своя особливість.


Матеріал

Особливості

Акрил Млин для спецій акрил виготовлений з термопластичного компонента на основі акрилової кислоти. Зовні нагадує скло. Такий же прозорий та красивий. Проте легший та міцніший. Гігієнічний, не накопичує бактерій. Простий у догляді. Достатньо промити та просушити. Стійкий до вологи, побутових розчинників, миючих засобів.
Бамбук Млини для спецій та солі з бамбука надзвичайно легкі. Вони мають 100% натуральний склад, а ціна невисока. Для виробництва використовують сировину, яка не завдає шкоди навколишньому середовищу та не шкідлива для здоров'я. Вага бамбуку менша за скло і навіть дерево. При падінні не б'ється. Йому не загрожують сколи, подряпини. Красивий, добре тримає харчову фарбу. Мити бамбук можна лише вручну.
Дерево Млин для спецій дерев’яний дуже гарний. Основою для нього є натуральна деревина. Вироби мають приємну фактуру та колір. Мають природний антисептичний ефект. Тверді з легким лісовим ароматом. Їх покривають волого- та термостійким лаком. Він продовжує термін служби. Як і бамбук, мити дерево краще вручну.
Пластик Пластиковий млин для спецій має вагому перевагу. Має бюджетну ціну. Пластик міцний, не б'ється, прозорий. Добре поєднується з деревом та іншими матеріалами. Тримає колір, включаючи металізоване покриття. Зовні схожий на скло, але легший. Не боїться води, харчових середовищ, барвників.
Скло Скляний млин для спецій виглядає стильно. Це чудовий подарунок на новосілля, день народження або на тематичне свято. Цей помічник прикрасити кухню. У нього гладка поверхня, яка не вбирає запахи та кольори, легко миється. Матеріал екологічний (пісок та мінеральні добавки, що пройшли температурний режим випалу). Вимагає дбайливого догляду.


Як вибрати:


Млини під спеції варто вибирати з розумом. Цим маленьким кухонним «бджілкам» належить важлива роль. Вони забезпечують миттєвий доступ до приправ. Зберігають їх сухими. Перетворюють приготування на гарний і безперервний процес.

1. Матеріал корпусу краще підбирати під загальний дизайн кухні та з урахуванням особистих переваг. Дерево і бамбук потребують сухих умов експлуатації. Вони підходять для фінального підсолення. Акрил, пластик і скло легко переносять святковий гармидер на кухні. Навіть якщо ви випадково залишите млин у соку від помідорів, корпус витримає. Скло – варіант для спокійного готування. Виріб крихкий, не терпить поспіху в користуванні.

2. Жорнова – основний компонент конструкції. Від пластикових відмовляйтеся відразу. Для механічних операцій типу подрібнення - це найнадійніший варіант. А ось нержавіюча сталь та кераміка – те, що потрібно. Обидва компоненти не схильні до корозії, не бояться контакту з повітрям та водою. Їм не страшна експлуатація за умов підвищеної вологості. Тверді, міцні, добре тримають заточення.

3. Принцип роботи – важливий параметр. Ручний млин вважають еталоном, тому що він не потребує акумулятора або батарейок. Не залежить від електрики. Однак для великої гімалайської солі та горіхів не завадить мати в арсеналі потужний електричний аналог.

4. Регулювання помелу – те, чим має бути обладнана якісна модель. Великий, середній, дрібний. Від ступеня подрібнення приправи багато в чому залежить загальний смак страви. Як правило, всі багаторазові млини забезпечені функцією регулювання. В одноразових її немає.

5. Вага та довжина – параметри індивідуальні. Перед покупкою обов'язково візьміть виріб у руку. Переконайтеся, що вам не важко, а висота млина не заважає зручному використанню.




Як використовувати млин для спецій

Це найчастіше питання. Лаконічність конструкції вводить деяких у ступор, якщо йдеться про ручний подрібнювач. На корпусі немає клавіші, яку потрібно натиснути. Як бути?

1. Відкиньте кришку, якщо вона є (більшість виробів продаються без неї).
2. Візьміть ємність в руку за колбу з вмістом, розташуйте над стравою.
3. Другою рукою обхопіть «шапку», всередині якої заховані жорна.
4. Переверніть «шапку» або колбу навколо осі кілька разів.
5. Коли спецій буде достатньо, припиніть обертання.

Як відкрити млин для спецій, щоб наповнити новою порцією прянощів?

1. Міцно обхопіть колбу з інгредієнтами рукою.

2. Другою рукою візьміться за «шапку», під якою знаходяться жорна. Це знімний елемент. Потягніть «шапку» вертикально, легко відкрийте.

3. Відкрутіть частину з жорнами. Вимийте та висушіть колбу.

4. Наповніть спеціями. Зберіть усі елементи в єдину композицію.


Як доглядати


Як і будь-який кухонний аксесуар, млини для приправ та спецій потребують правильного догляду та зберігання. Починається він із цільового застосування. Не намагайтеся подрібнити зерна кави, крупи або маслянисті продукти типу насіння. Не використовуйте одноразові конструкції повторно. Багаторазові млини мийте після кожного повного використання спецій. Не досипайте нову порцію прянощів, не вимивши колбу. Жорнову чистіть у прохолодній воді, витирайте насухо. Щоб запахи не перемішувалися, намагайтеся заповнювати ємність тим же інгредієнтом. У процесі експлуатації верхівку млина краще обробляти сухим пензликом. Вона прибере зайві залишки помелу.


Продукція FISSMAN

Кухонні аксесуари займають важливе місце у колекції бренду. Вони роблять приготування зручним і красивим. Про таку хочеться сказати: насолода! Млини для солі та перцю від FISSMAN потішать привабливим виглядом та продуманими деталями. Подрібнюючий механізм виготовлений із кераміки. Її головна особливість – довговічність. Жорнова не тупиться багато років. Регулювання млина відбувається за допомогою внутрішнього диска. Корпус виконаний із прозорого скла, акрилу або пластику. Є моделі з натурального дерева або бамбука. Продукція не вбирає запахи, безпечна для здоров'я та навколишнього середовища. Вироби FISSMAN можна використовувати в процесі приготування та додавання спецій у порційні тарілки. Нижче наведено рейтинг млинів для спецій.



ТОП моделей бренду

Модель Опис
Млин для перцю та спецій - акрил;
- вага 250 г;
- висота 21,5 см;
- керамічне лезо;
- млин для спецій недорого.
Млин для помелу спецій класичний - бамбук;
- вага 304 г;
- висота 25 см;
- керамічне лезо;
- млин для спецій великий.
Млин для спецій дерево - дерево;
- вага 120 г;
- висота 11 см;
- керамічне лезо.
Млин для спецій ручний дерев'яний - Дерево;
- вага 119 г;
- висота 11 см;
- керамічне лезо,
- млин купити в Києві.
Млин для спецій квадратний -дерево;
- вага 194 г;
- висота 11,5 см;
- керамічне лезо.
Млин для спецій білий - пластик;
- вага 220 г;
- висота 17 см;
- керамічне лезо.
Електричний млин для спецій - пластик;
- вага 206 г;
- висота 20 см;
- керамічне лезо.
- млин купити в Харкові.
Млин для спецій з підсвічуванням - пластик;
- вага 206 г;
- висота 20 см;
- керамічне лезо.



Млин для спецій: відгуки покупців

«Чудово дивляться два млина разом. Шукала високі. Дуже сподобались".

«Дійшов в цілості, сам млин дуже якісний, жорна керамічні».

«Все на висоті. Рекомендую».




"Відмінно працює, дуже стильний".

«Шикарний млин, виконаний з дерева з керамічними ножами, регулюється помел, отримую свіжо мелену пряність до будь-якої страви».

«Відмінний млин, короткий дизайн».

«Помел хороший, легко крутити за рахунок квадратної кришки, симпатичний. Обсяг замалий, але для невеликої родини піде».

«Яке ж щастя цей млин! Помел дрібний, хід плавний. Чудо! У мене влізло 2 чайні ложки великої морської солі. Тож думаю придбати більший для перцю».

«Підходить не лише для перцю, а й для інших спецій, легко та приємно використовувати. Різні ступені помелу».

«Дуже зручний. Не потрібно докладати великих зусиль для помолу, механізм з кераміки, симпатичний, аромат спецій зберігає, я повністю задоволена замовленням».

«У нас два млини: один – для солі, інший – для перцю. Свіжомелений перець дуже ароматний, а млин із сіллю особливо подобається дітям. Взагалі, зручна та потрібна річ».

«Давно дивився у магазині таку штуку. Але там і якість не надто була. Замовив – сподобалося. Планую нові покупки».

Де купити млин для спецій? Загляньте в інтернет-магазин FISSMAN

Fissman Ivan | 07 марта 2023
Комментарии0
Щоб залишити коментар необхідно авторизувати

Замовити дзвінок

Ваше ім'я є обов'язковим для заповнення
Контактний телефон є обов'язковим для заповнення

Авторизація

Ваш телефон або e-mail обов'язково для заповнення
Пароль обов'язково для заповнення Забули пароль?
Якщо у вас немає облікового запису зареєструйтесь