Назад

Рецепт чорничного зефіру

Наприклад, домашнім зефіром з чорниці!

Інгредієнти для інвертного сиропу:

  • 130 мл води
  • 300 г цукру
  • 1/4 ч.л. лимонної кислоти
  • 1/4 ч.л. соди

Інгредієнти для чорничного джему:

  • 20г желатину
  • 150 мл води
  • 100 г цукру

Перед тим, як ми приступимо до готування зефіру, нам треба підготовити желатин.
Для цього 20 г желатину залийте 150 мл води та залиште його набухати. Він знадобиться
на третьому етапі.

Спосіб приготування:

I етап - готуємо івертний сироп

Змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні 15-20 хв.

ІІ етап - готуємо чорничний джем

20 г желатину заливаємо 150 мл води та залишаємо набухати.
300 г чорниці засипаємо 100 г цукру. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.
Далі перетираємо чорничний джем через сито.

ІІІ етап – готуємо чорничний зефір

Змішуємо і нагріваємо до однорідної маси:
1/2 чорничного пюре + 70 г інвертного сиропу + 150 г цукру та додаємо готовий желатин.
До другої частини чорничного пюре додаємо 70 г інвертного сиропу і збиваємо 10 хвилин.
З'єднуємо обидві маси і збиваємо до отримання повітряної маси.
Виливаємо зефір в форму, застелену пергаментним папером, і залишаємо при кімнатній
температурі на 6-8 годин.
Застиглий зефір ріжемо кубиками, посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.

Смачного! 


Хотите быть в курсе всех новостей?

Подписывайтесь на наши новости и акции!
Нажимая кнопку, Вы соглашаетесь с политикой конфиденциальности.