Ваш город: Выберите город Українська Русский
Замовити дзвінок

Як продовжити термін служби сковороди з антипригарним покриттям

Як продовжити термін служби сковороди з антипригарним покриттям

Як доглядати за сковородою з антипригарним покриттям

Сучасна сковорода з антипригарним покриттям володіє значним запасом міцності - багатошарове професійне покриття здатне витримати тисячі циклів приготування їжі. І ви можете продовжити термін її служби - досить дотримуватися загальних рекомендацій по догляду.

Основні рекомендації по догляду за сковородою з антипригарним покриттям

Перш за все сковороду з антипригарним покриттям потрібно берегти від температурного шоку - не підставляти гарячу сковороду під струмінь холодної води та не ставити її в холодильник з готовою стравою, щоб потім відправити розігріватися на плиту. Навіть найміцніше багатошарове покриття не схвалить такого до себе ставлення. Вся справа в фізичних властивостях матеріалу - температурний шок може стати причиною мікропошкодження. З першого погляду вони можуть бути зовсім непомітні, але з плином часу проблема дасть про себе знати та сковороду доведеться змінити.


Різні типи антипригарного покриття по різному ставляться до «холостого» нагрівання - якщо сковорода з покриттям насилу переносить таке випробування, то для професійного багатошарового покриття з мінеральною крихтою тривалий нагрів при готуванні без олії може бути цілком допустимим. Однак довго прожарювати алюмінієву сковороду з антипригарним покриттям також, як чавунну, точно нема потреби.

В залежності від якості антипригарного покриття, кількості шарів і їх складу, сковорода може по-різному ставитися до впливу металевих предметів - вилок і лопаток. Сучасне професійне покриття, що складається з 3-5 шарів, не боїться випадкової зустрічі з металевою виделкою. Але на постійній основі краще використовувати дерев'яну або силіконову лопатку. 


Також сковорода з антипригарним покриттям абсолютно не призначена для зберігання готових страв. Попри те, що сучасні типи антипригарних покриттів екологічні, безпечні та не містять токсичних речовин в складі, натуральні кислоти в складі готових страв можуть вступити в реакцію з покриттям. Це не йде на користь ні страві, ні сковороді. Як бути в цьому випадку? Просто перекладіть готову страву в контейнер, скляний або керамічний посуд і відправляйте його на зберігання в холодильник. 


Перевага сковорідок з антипригарним покриттям - доглядати за нею легко, т.д. Покриття перешкоджає появі нагару. Після готування охолоновшу сковороду досить вимити звичайним мийним засобом та губкою без абразиву. Але якщо на поверхні все ж з'явилися складні місця, то краще просто налити в сковороду теплої води і залишити ненадовго, щоб не довелося вдаватися до жорстких заходів.

Заявку відправлено!

Заявка успішно відправлено

Заказать звонок

Ваше имя обязательно для заполнения
Контактный телефон обязательно для заполнения

Авторизация

Ваш телефон или e-mail обязательно для заполнения
Пароль обязательно для заполнения Забыли пароль?
Если у вас нет учётной записи зарегистрируйтесь