Ваш город: Выберите город Українська Русский
Замовити дзвінок

Основні властивості харчового силікону

Основні властивості харчового силікону

Харчовий силікон: основні властивості

У виробництві посуду харчовий силікон використовується дуже широко, але у деяких досі викликає сумніви та питання - чи дійсно він безпечний при нагріванні і яким властивостями володіє? Розберімось разом.

Основні властивості харчового силікону

Ключова властивість харчового силікону, яка повинна заспокоїти вас щодо його безпеки - в силу своєї природи він інертний. Що це означає на практиці? Те, що харчовий силікон не виділяє токсичних речовин і не вступає в хімічні реакції. Єдиний момент - вибирайте предмети з харчового силікону від перевірених виробників, які докладають до всіх виробів сертифікати відповідності. Так ви можете бути впевнені - при виробництві предмета був використаний саме харчовий силікон.



Наприклад, вироби з асортименту FISSMAN виробляються із 100% харчового силікону стандарту LFGB. Вимоги безпеки LFGB (Німеччина) є більш суворим, ніж випробування безпеки посуду і предметів, що контактують з продуктами, що проводяться в інших країнах. Тому результати тестування LFGB вважаються стандартами безпеки, загальними для країн ЄС та інших країн.

Безпека харчового силікону особливо важлива у виробах, призначених для зберігання готових продуктів або в дитячих виробах. Так, наприклад, силіконові прошарку в кришках або силіконові соски для пляшечок безпечні, т. п. Вони не виділяють ніяких сторонніх речовин.

Також харчовий силікон володіє дивовижною термостійкістю - саме тому його часто використовують для виготовлення предметів, які піддаються високим температурам при готуванні. Форми для запікання, лопатки, ручки для кришок або каструль, прихватки та підставки під гаряче - харчовий силікон тут дуже до речі. У зворотний бік це працює точно також - форми для заморозки можуть бути виготовлені з харчового силікону, адже низькі температури йому не шкодять.


Гнучкість і еластичність силікону, його здатність зберігати форму також дуже корисні на кухні. Навіть якщо згорнути силіконову форму або килимок для оброблення тіста і відправити їх на зберігання в найтісніше відділення шафи, вони відновлять свою первісну форму, коли ви дістанете їх.

Харчовий силікон володіє антипригарними властивостями, тому ви можете не дивуватися, якщо побачите його в складі верхнього шару покриття для сковороди - він допомагає готувати практично без олії, т. п. Продукти не прилипають до такого покриття при готуванні.


Заявку відправлено!

Заявка успішно відправлено

Заказать звонок

Ваше имя обязательно для заполнения
Контактный телефон обязательно для заполнения

Авторизация

Ваш телефон или e-mail обязательно для заполнения
Пароль обязательно для заполнения Забыли пароль?
Если у вас нет учётной записи зарегистрируйтесь