Серед переваг керамічних ножів можна виділити:
- Тривале збереження гостроти заточки
За допомогою керамічного ножа Ви з легкістю наріжете будь-які продукти. Лезо
керамічного ножа не вимагає заточування і залишається гострим протягом декількох років.
- Абсолютна стійкість до корозії та хімічна нейтральність
На лезо
керамічного ножа не впливають кислоти, що містяться в продуктах. Воно більш гігієнічне та не схильне до корозії. Крім того, на таких лезах з кераміки не залишаються запахи від продуктів, а сам матеріал не впливає на смак їжі.
Ножі з кераміки дуже легкі. Це дозволяє довго не втомлюватися при великих обсягах нарізки. А ще, вони мають ергономічну нековзну ручку, яку зручно тримати в руці.
До мінусів керамічних ножів можна віднести їх крихкість. Але цей мінус проявляється тільки внаслідок неправильної експлуатації. Щоб уникнути цього, рекомендуємо дотримуватись інструкції з експлуатації керамічних ножів.
1. Мийте керамічний ніж тільки вручну. І, в жодному разі, не в посудомийній машинці.
2. Зберігайте керамічні ножі у спеціальних підставках.
3. Не допускайте падіння. Особливо, на кафель.
4. Підбірайте правильні дошки для нарізання. Рекомендуємо використовувати дерев’яну або пластикову дошку.