Посуд з нержавіючої сталі красива, практична, зручна і довговічна. Важливо знати, як правильно доглядати за такими виробами, зокрема, за каструлями, щоб вони зберігали свій привабливий вигляд якомога довше. Купити каструлі з цього матеріалу можна у нас.
Нержавіюча сталь - досить стійкий матеріал до зовнішніх впливів. В її складі міститься хром, який утворює при контакті з киснем в повітрі захисну плівку. Але якщо поверхня покрита жиром, хімічна реакція швидше за все не станеться. Саме тому важливо регулярно чистити каструлю з нержавіючої сталі.
Правила догляду за каструлею з нержавіючої сталі
Існує кілька досить простих рекомендацій. Каструлю, виготовлену з такого матеріалу, необхідно:
Чистити відразу після чергового використання для приготування їжі, не залишаючи позбавлення від плям "на потім".
Мити вручну, не використовувати посудомийну машину, навіть якщо така можливість передбачена інструкцією.
Мити в теплій воді, використовуючи м'яку губку і не агресивні засоби для посуду.
Витирати після миття насухо м'яким рушником. Якщо каструлю просто залишити сушитися на повітрі, цілком можливе утворення нових плям від води.
Берегти від подряпин. При митті не можна використовувати абразивні засоби і жорсткі губки.
Деякі поради по очищенню каструлі від пригоріла їжі
Плями від пригоріла їжі не слід отскребать гострими предметами, їх необхідно відмочувати гарячою водою з розведеною в ній сіллю або подрібненим активованим вугіллям.
Можна використовувати в цих цілях соду - одне з найбільш простих і ефективних засобів, практично завжди наявну в будинку. Для цього на пляму наносять кашку з соди і води і залишають на півгодини. Потім каструлю миють м'якою губкою і витирають насухо.
Існують миючі засоби для посуду з нержавіючої сталі, створені спеціально для видалення складних плям від пригоріла їжі.
На нашому сайті посуду ми пропонуємо вироби для приготування їжі і аксесуари для кухні: сковороди, каструлі, предмети для сервірування столу, випічки, ножі.