Назад

Смачна кава в турці: лайфхаки та рецепти

У турці можна зварити справжню каву по-східному, густу, насичену й ароматну. Завдяки особливостям приготування, які полягають в тому, що каву не проціджують і в ній залишається кавова гуща, напій зберігає у первозданному вигляді всі ароматні речовини, що містяться в обсмажених зернах.

67636514_2329396050607532_946183786389831680_n.jpg

Класичний спосіб приготування кави в турці

1.Промийте турку окропом, потім поставте її на вогонь, щоб злегка розігріти дно. Довго тримати її на вогні і розжарювати не потрібно.

2.Покладіть у посудину 1-2 чайні ложки улюбленої меленої кави. Зазвичай на 50 мл води досить 4-5 г кави. Шанувальники солодкого напою можуть додавати цукор на цьому ж етапі.

3.Налийте в турку воду, неодмінно холодну!

4.Поставте турку на маленький вогонь або занурте в спеціальну жаровню з піском, якщо маєте таку.

5.Дозвольте каві добре прогрітися і, що називається, «схопитися».

6.Інтенсивно розмішайте напій, але тільки один раз. Ви побачите, як на поверхні кави з’явиться пінка світлого відтінку.

7.Подальше нагрівання змусить пінку потемніти. Не проґавте мить, коли вона почне швидко підніматися. У цей час необхідно зняти турку з вогню, не допускаючи закипання кави.

8.Дозвольте напою пару хвилин постояти під пінкою і перелийте його в чашечку, намагаючись не зруйнувати пінку – дуже цінну деталь, яку в Аравії, до речі, гордо називають «обличчям кави».

67530254_595796660949164_8621076150027812864_n.jpg

Варіації рецептів

Якщо ви хочете зварити каву в турці по-турецьки, потрібно буде кілька разів повторити процедуру, описану в пункті №8.

Для приготування кави по-бразильськи слід спочатку підігріти у турці холодну воду і тільки потім додати в неї порошок кави.

Для справжньої кави по-арабськи доведеться спершу насипати на дно турки цукор і трохи підсмажити його так, щоб він злегка потемнів, а потім вже залити воду, підігріти її і всипати в турку каву. У цьому випадку, поки ви будете варити каву, її потрібно постійно помішувати й обов’язково додати в напій корицю.

Італійці взагалі найчастіше використовують такий рецепт приготування – замінюють воду молоком і готують каву в турці прямо на ньому. Процес у цьому випадку також складається із декількох повторюваних етапів: довести до точки кипіння – зняти з вогню.

67606438_851913681857529_2383020221448323072_n.jpg

Готуйте смачно з Fissman.UA!

Хотите быть в курсе всех новостей?

Подписывайтесь на наши новости и акции!
Нажимая кнопку, Вы соглашаетесь с политикой конфиденциальности.