Назад

ЧАВУННА СКОВОРІДКА: ПЛЮСИ ТА МІНУСИ

Чавунний посуд використовується по всьому світу вже не одне століття.

У різних країнах існувало безліч видів посуду з цього металу та всі вони мали деякі відмінності. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про правила використання, переваги і недоліки чавунних сковорідок.

Цей посуд користується великою популярністю у кухарів не просто так. Існує ряд незаперечних переваг чавунних сковорідок:

1.Універсальність
В першу чергу, такі сковороди універсальні і можуть бути використані для приготування практично будь-якої страви. На чавуні можна смажити або тушкувати овочі, гриби, м'ясо, рибу та інші продукти, які потребують тривалої теплової обробки.

2. Відмінна провідність, теплоємність і щільність матеріалу
Як правило, сковороди з чавуну мають товсте дно і стінки, через що довго зберігають тепло і не остигають. Завдяки особливостям сплаву, нагрів відбувається поступово і рівномірно по всій поверхні дна і стінок, а значить на такій сковороді і продукти прогріваються рівномірно.

3. Підходить для всіх видів плит
У чавунному посуді можна готувати на всіх видах нагрівальних елементів, використовуючи будь-яку плиту, духовку або відкритий вогонь.

4. Довголіття
Чавунний посуд практично вічна. При правильному догляді вона може прослужити вам десятки років і не втратити своїх властивостей. Зіпсувати її практично неможливо. Єдине, що може загрожувати вашій сковороді, - це падіння на тверді поверхні з досить великої висоти. Від цього вона може розколотися, проте будь-яка інша посуд також постраждає від подібних «випробувань».

5. Антипригарні властивості
Якщо дотримуватися простих правил, то до чавунної сковороді їжа пригоряти не буде. Більш того - з часом антипригарні властивості будуть тільки поліпшуватися. Зазвичай перед початком використання нову сковороду прогрівають з маслом протягом 30-40 хвилин. Завдяки цьому масло проникає в пори дна і стінок сковороди і при наступному нагріванні не дає пригоряти їжі.

6. Міцність
Цей посуд дуже стійка до деформації або перепадів температур і відрізняється високою зносостійкістю. Можна не боятися використовувати металеві лопатки або сильно нагрівати її.

7. Їжа, приготована на чавуні, виходить дуже ароматною і має більш насичений смак, ніж при готуванні в інших видах посуду.


Незважаючи на всі переваги чавунного посуду, у неї існує і кілька недоліків.

1.Вага. Чавунні сковорідки зазвичай досить важкі і важать по кілька кілограмів. Це може приносити незручності, наприклад, при смаженні млинців.

2.Схильність до корозії.Якщо залишати чавунні вироби мокрими, то вони будуть іржавіти. Уникнути цього нескладно - достатньо насухо витирати помиту сковороду.

3.Чавун дуже добре вбирає запахи. Тому краще не зберігати їжу в посуді, в якій вона була приготовлена.

Чому Fissman: виробник має значення

Обираючи сковорідку, важливо враховувати відразу кілька нюансів. Це і якість матеріалу, і естетичний зовнішній вигляд.

Наша порада проста: довіряйте лідерам ринку. Вони точно знають, як поєднати все характеристики в одному виробі

Fissman - одна з тих компаній, для яких якість - справа честі, тому чавунні сковорідкибренду - це втілення бездоганних стандартів в естетиці та комфорті.

Хотите быть в курсе всех новостей?

Подписывайтесь на наши новости и акции!
Нажимая кнопку, Вы соглашаетесь с политикой конфиденциальности.